سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ویژگی های اندروید

ویژگی‌های اندروید

اندروید از تمامی تکنولوژی‌های اتصال (=Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, بلوتوث و وای-فای پشتیبانی می‌کند.

اندروید از فرمت‌های مختلف فایل‌های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می‌کند.

اندروید برای ارسال پیغام‌های متنی یا همان اس ام اس (SMS) از فرم‌های SMS, MMS و XMPP پشتیبانی می‌کند.

مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit توسعه یافته‌است.

اندروید برای ذخیره داده‌ها و مدیریت بانک‌های اطلاعاتی سبک از نرم‌افزار SQLite استفاده می‌کند.

ابزارهای مختلف اندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی می‌شوند. این ابزارها شامل کتابخانه‌ها، خطایاب، شبیه‌ساز گوشی و یک پلاگین برای اکلیپس است.

اندروید از سخت‌افزارهای مختلف همچون جی پی اس و دوربین‌های متنوع سنسور های مخصوص همچون سنسور مجاورت و... پشتیبانی می‌کند.

تصاویر و فایل‌های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می‌شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.

با استفاده از تکنولوژی نسبتاً جدید شرکت Adobe با نام AIR نیز می‌توان به توسعه برنامه‌های کاربردی تحت این سیستم عامل پرداخت.

رابطه اندروید و جاوا

نرم‌افزارهای جانبی اندرویدی با استفاده از زبان جاوا نوشته می‌شوند و برای ارتباط با لایه‌های زیرین سیستم عامل می‌توانند از کتابخانه‌های جاوایی اندروید استفاده کنند. بخش رابط کاربری سیستم عامل اندروید با زبان جاوا نوشته شده‌است و بسیاری از برنامه‌های اندروید هم با جاوا نوشته شده‌اند. اما این سیستم عامل، Java Virtual Machine ندارد. برای اجرای برنامه‌های جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل می‌شوند و سپس روی Dalvik vitrual machine اجرا می‌شوند. دالویک یک ماشین مجازی جاوایی است که برای سیستم عامل اندروید بهینه شده‌است تا هم RAM و هم CPU و هم باتری کمتری مصرف کند). برنامه‌های جاوایی معمولی هم که روی گوشی‌های دیگر اجرا می‌شوند با استفاده از نرم‌افزارهای شبیه‌ساز ماشین مجازی جاوا مانند j2ME MIDP Runnerr روی این سیستم عامل قابل اجرا هستند.

آرت

نوشتار اصلی: آرت (نرم‌افزار(

آرت محیط اجرای جدید اندروید برای برنامه‌های تحت جاوا است که جایگزین دالویک شده است. شرکت گوگل برای اولین بار در اندروید 4?4 آرت را در کنار دالویک قرار داد و کاربران می‌توانستند با مراجعه به تنظیمات آن را فعال کنند.

فرمت فایل‌های پشتیبانی شده

اندروید در حالت پیش‌فرض فایل‌های mp3, aac , ogg , amr , midi , mpeg4 , wav , bmp , gif , png , jpg را پشتیبانی می‌کند. اندروید Adobe Flash را نیز پخش می‌کند و می‌تواند فایل‌های GIF متحرک را با حرکت پخش کند. برای پخش فایل‌های جریان دار مانند صوت و ویدئو نیز می‌توانید از تگ ویدئو html5 و همچنین تکنولوژی Adobe Flash Streaming استفاده کنید. در نسخه‌های جدید اندروید، موتور جاوااسکریپت مرورگر کروم که سرعت بسیار بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد به مرورگر اندروید متصل شده‌است. (در ضمن مرورگر اندروید کدهای HTML5 را پشتیبانی می‌کند(

قابلیت بررسی دیسک برای عیب

گوگل از همان ابتدا کد های نذیرfsck_msdos،e2fsck,fsck.exfat به اندورید اضافه نمود که حلال بسیاری از مشکلات در زمینه ی عیب های دیسک ها می باشد. که این قابلیت مشابه قابلیت check disk در سیستم عامل ویندوز می باشد. متأسفانه سیستم عامل اندروید به طور مستقیم سیستم فایل NTFS را پشتیبانی نمی‌کند البته فقط VFAT(FAT32) را برای USB OTG پشتیبانی می کند.

محیط برنامه‌نویسی اندروید

مجموعه برنامه نویسی اندروید یا Android SDK شامل یک دیباگر، کتابخانه‌های اندروید، شبیه‌ساز سیستم عامل، مستندات اندروید و فایل‌های نمونه و آموزشی است که به کاربر در ایجاد برنامه‌ها کمک می‌کند. هم اکنون این SDK بر روی یک سیستم 32 بیتی که لینوکس، ویندوز و یا mac OSX داشته باشد اجرا می‌شود. پیش نیازهای نصب این SDK عبارتند از کیت توسعه جاواو Apache Ant و python 2.22. برنامه‌های نوشته شده برای اندروید با نسخه‌های مختلف می‌باشد.

جاسوسی NSA در اندروید

شایعات زیادی در مورد جاسوسی سازمان جاسوسی آمریکا در اندروید گزارش داده شده است. به عنوان مثال وجود Label سیاه در باتری های سامسونگ که مربوط به فناوری NFC می باشد. گوگل خاطر نشان کرده است که ما کد های که از NSA دریافت می کنیم را به سیستم عامل اندروید اضافه می‌کنیم. حتی در خود سیستم عامل اندروید در بخش تنظیمات>درباره دستگاه>اطلاعات حقوقی>مجوز های منبع باز هم آمده است که NSA در مقابل گم شدن داده یا بسرقت رفتن آن ها مسئولیتی ندارد!

مشکل روت در اندروید

روت به معنی دسترسی ریشه به سیستم عامل است و زمانی که یک ابزار اندرویدی روت میشود دسترسی کاربر به ابزار مربوطه افزایش می یابد ، در سیستم عامل لینوکس به کاربری که دسترسی های مدیریتی دارد روت و در ویندوز به آن Administrator میگویند ، در اکثر سیستم عامل ها گرفتن دسترسی روت ساده است و به سادگی چند کلیک میتوان از سیستم عامل دسترسی روت گرفت یا مجوز دسترسی را باطل کرد اما این مساله در سیستم عامل اندروید به یک معضل واقعی تبدیل شده که گاهی حتی میتواند دیوایس اندرویدی مربوطه را برای همیشه خراب کند و در اکثر مواقع روت شدن یا خراب شدن دستگاه اندرویدی قابل برگشت نیست برای مثال با توجه به توسعه آندروید بر مبنای هسته لینوکس میتوانیم یک سیستم عامل مبتنی بر دبیان را با اندروید مقایسه کنیم: در دبیان کافیست در پنجره ترمینال عبارت sudo su را تایپ کنیم و پسورد را وارد کنیم ، بعد از این کار هر دستوری که در ترمینال تایپ کنید با دسترسی روت اجرا خواهد شد ، بعد از بستن پنجره ترمینال مجوز دسترسی روت باطل خواهد شد و سیستم عامل مانند سابق با دسترسی محدود به فعالیت خود ادامه میدهد در اندروید این پروسه با دانلود درایورهای مربوطه و رام روت شده انجام میشود ، به این ترتیب که رام روت شده باید جایگزین رام داخلی گوشی شود ، این فرایند معمولاً قابل برگشت نیست و ریسک هایی نیز به همراه دارد که از جمله آن ریسکها میتوان به Break شدن دائمی دستگاه اندرویدی اشاره کرد